Boudoir fotózás gyönyörű nő ül a tejes kádban

Mi is az a tejfürdős boudoir fotózás?

Nem, ezt nem én találtam ki, de izgatottan várom, hogy veled együtt kipróbálhassam a tejfürdős boudoir fotózást!:)

A tejfürdőbe merülő hölgyekről készült fotók az utóbbi pár évben váltak igen népszerűvé, bár a tejben fürdés ennél jóval régebbi múltra tekint vissza.

A tejfürdőzés története

A legenda szerint már az ókori Egyiptomban Kleopátra királynő is tejfürdőbe merítkezett, hogy szép és sima legyen a bőre.

A tej kiválóan hidratálja a bőrt, olyannyira, hogy manapság számos élményfürdő szolgáltatásában is szerepel. Amellett, hogy kellemesen ellazít, egy 15-20 percnyi fürdőzés elegendő ahhoz, hogy a bőr olyan finom és selymes legyen, mint egy csecsemőé.

A történetírás szerint a királynő miután megmártózott a tejben, rózsaszirmokkal borította testét, hogy ne csak tiszta, hanem illatos is legyen.

Úgy gondolom, már nem kérdéses, hogy honnan származik a tejes-virágszirmos fotók ötlete.

Miért készülnek manapság ilyen képek?

Szerintem, sokan azért kérik ezeket a romantikus és érzéki képeket, mert valami olyasmit szeretnének, ami eltér a megszokottól, a hagyományostól. Ezen kívül vonzza őket, hogy ezek a fotók valami végtelenül békés, nyugtató atmoszférát is sugallnak és mindemellett új dimenziót ad a pózolásnak.

Mit viselsz tejfürdős boudoir fotózás során?

Ha ijesztőnek gondolod, hogy ruha nélkül kell belefeküdj a kádba, akkor megnyugtatlak, hogy a tejfürdős boudoir fotózás alkalmával nem kell feltétlenül meztelenül lenned. Egy szép csipkés fehérnemű, egy fürdőruha, egy selyemsál vagy kendő teljesen megfelelő választás lehet.

Ha eldöntötted, hogy szeretnél egy ilyen különleges, egyedülálló fotósorozatot, már csak azt kell kitalálnod, hogy mit vegyél fel, mert ez alkalommal egy teljesen új elemet kell figyelembe venned a fotózás során, nevezetesen azt, hogy milyen lesz a ruha nedves állapotban. Hogy viselkedik? Lebeg vagy hozzád tapad az anyag? Átlátszik? Mennyire? A világos színek átlátszóvá válnak, a nehezebb anyagok, például a pamut felszívják a vizet és hozzád tapadnak.

Még egy tanács tőlem Neked!

A virágok és szirmok, amelyek még szebbé teszik fotókat. Ha Te is szeretnéd, hogy körülötted virágok úszkáljanak a vízben, akkor ezt előre kell jelezned felém, mert a stúdióba vinnünk kell magunkkal virágokat.

De természetesen a fotózás előtt átbeszélünk minden részletet, segítek a ruhák kiválasztásánál és minden felmerülő kérdésedre választ adok.

Klasszikus, letisztult stílus jellemez és csakis esztétikus, ízlésesen csábító, képeket készítek rólad. Igényeidet figyelembe véve, közösen határozzunk meg a fotózás hangulatát, arculatát.