Portréfotózás naplementében háttérben hegyek völgyek

Mi az a női portréfotózás

 

Portréfotózás: a modell szépsége, egyedisége, pózolási képessége ügyesen fűszerezve a fotós tehetségével és ezek együttes bemutatása a nagyvilágnak. Emellett a női portré a fotóművészet teljesen önálló műfaja.

A legrégibb időktől fogva a nőt dicsérték a költészetben és elsődleges helyet kapott minden idők művészeinek festményein az ókortól napjainkig.

 

A NŐ ÁBRÁZOLÁSA

A nő az élet szimbóluma, a család őre, lelki támasz és a férfi támogatója. Mára a gyönyörű festményeket a nem kevésbé élénk és „eleven” fényképek váltották fel. Nem meglepő, hogy népszerűségük manapság igen erős: új stílusok, új elképzelések, új szépségstandardok. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a női portréfotózásra nagy igény legyen a szebbik nem körében.Sajnos nem minden nő veszi észre saját szépségét, mert a média és a közvélemény által támasztott szépségideálok miatt rengeteg a félelem és az önbizalomhiány a hölgyekben.Ez a félelem nem engedi sok lánynak és asszonynak elhinni, hogy igenis csinosak és dekoratívak, mert mindenki egyedi és pont az egyediségük miatt szép, tehát nem kell a szabványoknak és normáknak megfelelni.

 

TALÁLD MEG A FOTÓSOD!

Egy profi fotós nem csak abban segít, hogy egy nő magabiztosan és rettenthetetlenül érezze magát a fényképezőgép objektívje előtt, hanem a megfelelő hozzáértésével és megközelítésével a NŐ elkezdi igazán szeretni önmagát. Testének minden centiméterét és ívét, minden szeplőjét, minden hajszálát és azok az ostoba sztereotípiák a magasságról, súlyról, hajszínről és a bőr simaságáról kezdenek teljesen jelentéktelennek tűnni! Biztosíthatlak, hogy amikor a rólad készült portréfotókat nézegeted majd, biztosan képes leszel hinni egyediségedben, egyéniségedben és eredetiségedben!

A NŐI PORTRÉ JELLEMZŐI

A modell melyik tulajdonsága kell, hogy feltétlenül domináns legyen a női portréfotón? Természetesen a nőiessége!Még a hihetetlenül magabiztos, intelligens és erős nők is erejük és kitartásuk ellenére törékeny, gyengéd és sebezhető emberek, akik lelkük mélyén biztonságra és védelemre vágynak.A tökéletes portréfotó egyik alappillére a pózolás. Bízz a fotósban és kövesd az ajánlásait, mert ő tudja, hogy neked mi az előnyös testtartás illetve milyenek a megfelelő fények a kiváló minőségű női portréfotókhoz.

AZ EGYÉNISÉGED KIEMELÉSE

A fotós fő feladata, hogy felfedje minden nő egyéniségét és megmutassa gazdag belső világát. Az is fontos, hogy észrevegye az ember egyediségét, megtalálja a rejtett varázsát. Néha még kisebb hibákat is bemutathat nagy előnyök formájában!

 

HOGYAN KÉSZÜLJ PORTRÉFOTÁSHOZ?

Minden fotózáshoz alaposan és szorgalmasan kell készülni, de a női portréfotózásnál különösen fontos a felkészülés.Kiválaszthatod a női portréfotózásod stílusát, szívesen fogadom az ötleteidet, de ha még nincs konkrét elképzelésed, akkor az előzetes egyeztetésünkön szívesen segítek az ötletelésben.Fontos, hogy nyitottnak kell lenned a fotóssal való kommunikációra és együttműködésre, hogy nyugodtan és kényelmesen érezd magad a fotózás idején.

 

MIT VISELJ?

A fotózáshoz való ruhák kiválasztásakor részesítsd előnyben a jól szabott ruhákat, amelyekben jól érzed magad és persze jól is állnak. A színeket és a stílust a fotózás témájának megfelelően válaszd ki, hogy a kép, amit közvetíteni szeretnél, erős és stílusos legyen!

KÖVETKEZTETÉS

Amikor a női portréfotózás mellett döntesz, fontos megértened, hogy egyszerűen nincs mindenki számára egyetlen recept. Minden fotózás egy külön történet, amely egy adott „hősnek” íródott – NEKED! …és amit garantálok, hogy csodás képekre és remek hangulatra számíthatsz a fotózáson! Ha gyönyörű, kiváló minőségű női portrékat szeretnél készíteni, ne hagyd ki a lehetőséget, és foglald le a fotózást nálam, a Kocsi Edina Photographynál!