Középkorú nő újságot tart a kezében üzleti portréfotózás

Az Üzleti Portré fotó fontossága

Miért alapvető, hogy legyen rólad egy jó kép? – avagy az Üzleti Portré fotó fontossága

Portréfotód teszi az első benyomást ügyfeleidre, hiszen ezzel korábban találkoznak, mint Veled, személyesen. Én olyan fotót készítek Rólad, ami pozitív kisugárzású és jó benyomást keltő, hiszen fontos szempont, hogy mit kommunikál egy fénykép kifelé a nagyvilág számára.

Amennyiben profi portréfotókkal rendelkezel az a honlapodat is profibbá teszi, mert bármilyen vállalkozásba is kezdünk, egy valami teljesen biztos: a saját magunk által kitalált, megalkotott termékünkön vagy szolgáltatásunkon túl önmagunkat kell eladnunk. Aki profi, abban a vevők is jobban megbíznak, ezért szívesebben költik majd az üzletedben/webáruházadban a pénzüket, vagy veszik igénybe szolgáltatásaidat.

A portréfotózás mindig kényes téma, mert tudom, hogy mindenki tud olyan dolgot mondani az arcán, amivel nincs megelégedve. Természetesen, ezek – ki mennyire szeretné – mind kijavíthatóak, eltüntethetőek. Ezeket a fotókat számos területen felhasználhatod: írott sajtó, média megjelenés, internetes felület, reklámagyag…

Három csoportra oszthatók ezek az üzleti portré fotók:

Hogy könnyebben megtaláld a neked legmegfelelőbbet, segítek egy kicsit:

  • Önéletrajz/CV-fotók: közeli képek egyszerű fehér háttér előtt. Főleg Önéletrajzhoz, mert ugye az első, amit megnéznek, az a rólad készült fotó lesz és az nem árt, ha jó benyomást, magabiztosságot sugároz. Kiváló még profilképnek webes platformokra. Jó hatást kelt, ha a név mellé egy barátságos, bizalmat sugárzó profi portréfotó is társul.
  • Business portrék: letisztult sötét vagy világos háttér előtt. A tekintélyes vezetői portrétól a közvetlen mosolygósig. A mai világban, a fontos embereknek, vezető pozícióban lévő személyeknek rendelkezniük kell pár színvonalas portréfotóval a különböző médiafelületek számára, amik készülhetnek stúdióban, semleges vagy vetített háttérben, de szívesen elmegyek Hozzád is, ahol fontos kompozíciós elemmé válik környezeted.
  • Üzleti arculat fotók: kifinomult, egyedi karakter fotók, akár teljes alakos és ülő pózban. Manapság különösen nagy szüksége van egy vezetőnek, vállalkozónak, bizalmat keltő, munkáját és helyzetét kifejező üzleti portréfotóra. Ez készülhet valósághűen munka közben, természetességet és rátermettséget sugározva vagy készülhetnek stúdióban. Az elkészített portréfotó információt hordoz az adott személy munkájáról, bemutatja környezetét, státuszát.

Mit viselj a fotózás alatt?

Olyan öltözetet javaslok, ami azt a karaktert mutatja, amit szeretnél a külvilág felé megjeleníteni.