Pózolási segítség, Fiatal nő ül az ágyon egy fehér rózsát tart az arcához

Pózolási segítség fotózás közben:

Néhány mondattal szeretném elmesélni Neked, hogy milyen pózolási segítséget tudok adni fotózás közben.

Pózolási segítség a fotózás elején

Minden fotózásomon szoktam készíteni egy első képet, amin ellenőrzöm az (expozíciós=megvilágítás) beállításokat, de semmi utasítást nem adok. Hiába a szépen beállított fények és a szép smink, ezek önmagunkban semmit sem érnek.

Az első képeken általában a teljes kétségbeesés, merevség, izgulás vagy közöny látszódik az arcokon. De ez teljesen normális reflex egy olyantól, aki nem szokta meg, hogy fotózzák. Ezért van szükség arra, hogy a fotós pózolási segítséget nyújtson az ügyfelének.

Sokan nem tudnak ellazulni a kamera előtt, és ez kihat az arckifejezéseikre is. Az ilyen képek vezetnek sokszor oda, hogy az illető elveszti az önbizalmát, csúnyának látja magát és elmegy a kedve a fotózástól. De ez igazából a fotós felelőssége, hogy segítse a modellt, mutassa a pózokat, hogy a legelőnyösebb képek készülhessenek róla, hiszen a modell nem látja magát kívülről a fotózás során.

Megmutatod fotózás során a képeket?

Igen, már a fotózás elején szeretem megmutatni a képeket. Persze nem mindet, mert az időhúzás lenne, de egyszer-egyszer odalépek a modelljeimhez, hogy „nézd csak”. Ez az én profi pózolás trükköm.:) És amellett, hogy elmondom mit csinálj, hogyan pózolj, ez a legnagyobb pózolási segítség. Ha már a fotózás elején szép és előnyös fotókat készítek és ezt meg is mutatom a modellnek, akkor a fotózás további részét jó irányba tudom terelni. A modell felszabadul, örül, magabiztosabbá válik, megváltozik a kisugárzása is. Könnyebb az őszinte, természetes arckifejezések elérése, így az együttműködés gyümölcsözőbb.

A célom az, hogy elfelejtsd, hogy a kamera előtt állsz, így a valódi személyiséged tükröződik majd a képeken. Senki nem távozhat tőlem úgy, hogy ne kapná meg élete egyik – vagy esetleg több- legjobb képét magáról.

Pózolási segítség a fotózás közben

Pózolási segítség gyanánt, mindig mondom, mit csinálj, milyen pózokba állj, vagy az adott pózt hogyan lehetne még jobbá tenni, de a megfelelő pózok megtalálása mellett megmutatok neked kis trükköket, amelyekkel még előnyösebben mutatsz a kamera előtt.

Fotósként úgy gondolom, hogy a pózoltatás, a megfelelő instrukciók adása elengedhetetlen, még akkor is, amikor profi modellel dolgozom együtt. Ha csak apróságról van is szó, mint például: a kézfej nem a megfelelő szögben áll, a csukló túlságosan megtörik, megkérem, hogy korrigáljon rajta. Ez a legegyszerűbb része a pózoltatásnak, egy alapvetően jó beálláson kijavítjuk az apró hibákat.

A nehezebb rész, amikor kezdő modellel dolgozom, aki még nem volt korábban fotózáson. Véleményem szerint ilyenkor az a legcélravezetőbb, hogy megmutatom a pózt, amit csak le kell másolnia.

A fotósnak tehát irányítania kell, hogy létrejöhessen a hőn áhított fotó, aminek a megrendelő és a fotós is örülni fog!