Kismama fehér ruhában fine art háttér előtt, örömteli pillanat

Melyik a legideálisabb időszak a kismama fotózáshoz?

Ez a leggyakrabban feltett kérdés a kismamák részéről! Melyik a kismama fotózás örömteli időszaka? A rövid válaszom: jellemzően a harmadik trimeszter, a 30. és 36. hét között.
De valójában a terhesség alatt bármikor készíttethetsz professzionális kismama fotókat. Azonban azt ne felejtsd el, hogy nem minden terhesség egyforma, így számos ok lehet, ami miatt eltérő időpontot választhatsz kismamafotózáshoz. Pl: minél nagyobb a pocakod, annál kényelmetlenebb
lehet a kismamafotózás, ezért korábban szeretnél jönni, vagy ikrekkel vagy áldott állapotban, vagy pont azért jönnél kicsit később, mert a gyönyörű gömbölyded formájú pocakodat szeretnéd megörökíteni, de még lehet számtalan más okod is. Van néhány hasznos tippem, hogy könnyebben ki tudd választani a neked legmegfelelőbb időpontot!

Mikor készíts kismama fotókat, ha ikreket vársz?

Ha ikreket vársz, akkor inkább a második trimesztert (körülbelül 22.-26. hét) javaslom a kismamafotózáshoz. Ekkor még könnyebben megy a mozgás, pózolás és talán kevésbé vagy fáradékony, viszont már gyönyörűen gömbölyödsz.

25. hét túl korai egy kismama fotózáshoz?

Igen. A 25. hét túl korainak tekinthető egy kismama fotózáshoz, mert előfordulhat, hogy a testedben bekövetkező változások még nem annyira észrevehetők. De, ahogy már írtam, ha ikreket vársz, akkor talán ez a legideálisabb időszak, amúgy célszerű megvárni, amíg a has körvonala tisztábban kirajzolódik.
Ha valamiért mégis korábban szeretnéd a kismamafotózásodat, megnyugtatlak, hogy vannak trükkök, amelyek segítségével kiemelhető a has a képeken.

A 36. hét már késő a fotózáshoz?

A legjobb kismamafotók általában a 30.-36. hét között készülnek, amikor a pocak már szépen gömbölyödik. De ne felejtsük el, hogy minden terhesség más és más! Minden a kismamától függ! A lényeg az, hogy TE kényelmesen érezd a magad a fotózás során! Néhány ok, amiért úgy döntesz, hogy 26. hétnél korábban szeretnéd a kismamafotózást:
A legtöbb hölgy a terhesség 26. és 34. hete között szereti elkészíteni a fényképeit, de van, aki úgy dönt, hogy a 26. hétnél korábban szeretné a fotósorozatot. Az okok között szerepelhet, hogy dokumentálni akarják a terhességük minden „percét”, vagy addig szeretnék a kismamafotózást, amíg még jól érzik magukat a bőrükben a terhesség első felében, de lehet ok a már említett ikerterhesség. Tehát a kismama fotózás örömteli időszaka, mindenki számára különböző időpontban van.

Magas kockázatú/veszélyeztetett terhesség esetén

Vannak olyan kismamák, akik mindenképpen szeretnék megörökíteni ezt a csodálatos időszakot, de sajnálatos módon valamiért nem tehetik meg bármikor. Ilyen például veszélyeztetett terhesség, amikor ágynyugalmat ír elő a doktor, vagy koraszülés veszélye áll fenn. Minden ilyen esetben feltétlenül konzultálni kell a kezelőorvossal, hogy ajánlja-e a fotózást illetve mikor, milyen feltételekkel.

Ha a NAGY bejelentéshez van szükséged kismama fotókra

A kismama fotózás nagyszerű módja annak, hogy bejelentsd a kis jövevényt, és ezek a fotók tökéletesen megragadják életed ezen különleges időszakának örömét, gyönyörűségét és izgalmát.
Kiváló eszköze annak, hogy megoszd a csodás hírt akár a közösségi médiában, akár babaváró meghívónak képeslap formájában, de otthonodban bekeretezve is csodás ötlet és maradandó emlék egy ilyen fotósorozat, és egyben örömteli időszakod bemutatása.

Mit vegyek fel?

Fotózás előtt megbeszéljük, hogy milyen stílusú fotókat szeretnél. Az alakot kiemelő, szorosan testhez simuló ruháktól, a romantikus hangulatú tüll vagy csipke ruhákig, vagy akár egy fehér ing és farmer variáció mind-mind nagyon jó választás lehet.
A ruha kiválasztásakor elsősorban a kényelem legyen a legfontosabb szempont, mert amellett, hogy csinosan és szépen szeretnél kinézni, közben nem árt, ha jól is érezed magad a kiválasztott ruhákban. Hozhatsz különböző kiegészítőket is, mint pl. nyakláncok, sálak, sapkák, hogy személyessé
varázsolják fotóidat.

Mi a legjobb helyszín egy kismama fotózáshoz?

Amikor már eldöntötted, hogy szeretnéd a kismama fotózást, a következő lépés, hogy gondold át, milyen hangulatot szeretnél a fotókon. Stúdió fotókra vagy szabadtériekre vágysz?
Én, személy szerint a stúdió fotózás mellett tenném le a voksomat, mert több előnye van, mint a kültéri fotózásnak. Először is, a stúdióban jobban lehet szabályozni a világítást valamint a környezet illetve háttér is változatosabb lehet.
A stúdió nagyobb kényelmet biztosít, mint egy szabadtéri helyszín és nem kell attól tartanod, hogy mások megzavarnak. De természetesen, ha valahol a szabadban szeretnéd elkészíteni a fotósorozatot és esetleg már van is ötleted, hova menjünk, szívesen fogadom. Ha még nincs konkrét elképzelésed, akkor biztos megtaláljuk a legmegfelelőbb helyszínt.

Mikor érdemes időpontot foglalni?

Általában 8-10 héttel a tervezett fotózás előtt érdemes helyet foglalni, így ezzel elkerülheted az idegeskedést, hogy esetleg nem lesz hely a kívánt időszakban.

https://edinakocsi.hu/kismama-fotozas-2/